Miskramen komen veel vaker voor dan de meeste mensen denken
Als je zelf nooit een miskraam hebt gehad, heb je vaak geen idee hoeveel impact het heeft. Anouk bracht dat in november zo onder woorden “Ik heb al vijf gezonde kinderen, het moet zó erg zijn voor vrouwen die zoiets aan het begin meemaken, dat besef ik nu pas.”
Als het jou is overkomen en het je zo diep heeft geraakt, kun je soms denken dat jij de enige bent. Ook al weet je dat het vaker gebeurt, er is bijna niemand van wie je weet dat zij het ook heeft meegemaakt. Omdat er nog veel over gezwegen wordt hoor je vaak pas van anderen dat zij het ook hebben meegemaakt wanneer je er zelf over praat.
Maar weinig mensen weten dat ongeveer 1 op de 4 vrouwen in haar leven te maken krijgt met
een miskraam. Wanneer het jou is overkomen is het fijn om van anderen te horen of te lezen hoe het voor hen was en hoe zij ermee zijn omgegaan.
Ervaringsverhalen
Om meer aandacht voor de impact van miskramen te krijgen, ga ik hier op de website ruimte maken voor ervaringsverhalen.
Waardoor die ene vrouw in vier meer zichtbaar wordt, zodat je -als het je is overkomen- herkenning kunt vinden in de verhalen van anderen en om te kunnen laten zien dat elke situatie anders is.
Wil jij helpen door je verhaal in een gastblog te delen?
Je kunt bijvoorbeeld schrijven over wat jou heeft geholpen om het te verwerken of over een bepaald aspect dat je enorm heeft geraakt. Of iets dat je hebt ontdekt wat je veel eerder had willen weten. Zo kun je anderen die hier nu meer worstelen helpen.
Door verhalen te delen kunnen we hopelijk samen het taboe, dat er nog altijd rond miskramen hangt, helpen doorbreken waardoor er meer begrip kan komen.
1 op de 4, dat ben ik. Het verhaal van …
Wil jij je verhaal delen? Dan hoef je niet met je hele naam en toenaam bij je verhaal. Een foto mag, maar hoeft niet.
Voor de herkenbaarheid zal steeds dezelfde afbeelding erbij staan, degene die hier nu ook boven staat. Verder is je voornaam genoeg.
Wil je meedoen of heb je nog vragen? Mail me dan op info@praktijkjanna.nl
Ook als je misschien niet goed weet wat je precies kunt vertellen mag je me mailen, ik help je er graag bij.
Zo kunnen we samen weer anderen helpen en die ene in 4 een ‘gezicht’ geven.
Ook interessant:
Zo heb ik het ook ervaren, toen ik een miskraam kreeg: intens verdriet, eenzaamheid en onbegrip. Vervolgens begreep ik dat het veel vaker misgaat dan ik dacht. Voelde het ook als een missie om mijn verhaal te delen, dat andere lotgenoten die eenzaamheid en onbegrip niet zouden voelen.
Wat mooi dat Praktijkjanna hier haar werkt van maakt! Veel vrouwen en mannen zullen daar steun aan hebben! ?
Dank je wel voor je reactie en voor je compliment Pilar.
Hoewel er wel meer openheid komt over de impact van een miskraam zijn we er nog lang niet, ik merk dat er veel vrouwen (en mannen) zijn die behoefte hebben aan steun en daar zet ik me graag voor in.
Pingback: Hoe schrijven kan helpen je ongekende kindje een plek geven | Praktijk Janna
Ik heb een boek geschreven over het overlijden van mijn kanjer George en de miskraam een jaar later. Ik ben vóór het doorbreken van taboes dus als ik jou ergens mee kan helpen dan doe ik dat graag!
Liefs, Angela
Dank je wel voor je reactie Angela. Ik ga je mailen!
Hartelijke groet, Irene
Pingback: Help je mee het taboe rond miskramen doorbreken? | Praktijk Janna